index1 index
Cikkeink
Fõoldal Partner linkek Üzleti ajánlatok Partner bannerek Számviteli politika Szakmai oldalak


Új pénzkezelési szabályok
„500 ezer forintig terjedő büntetés…”

Az Alkotmánybíróság, mint köztudott, elvetette a bevezetésre tervezett pénztártörvényt. A jogszabályalkotóknak az volt a célja, hogy megadóztassa azokat a pénzeket, amelyek a vállalkozások tulajdonosainak gyakorlatilag illegálisan a használatában vannak. Azokról a pénzekről nem is beszélve, amelyeket már régen el is költöttek magán használatra, vagy fekete bérkiegészítésre.

Tovább a cikkhez >>>


Egyszerű, gyors megoldást kínál az általunk kidolgozott Pénzkezelési szabályzat, amelyből egy részlet itt megtekinthető. Amennyiben szeretnéd megoldani ezt a problémát, akkor klikk ide:
Szabályzatküldő


A piaci érték
Te hogyan segítesz másokat?

Szerencsés esetben olyan feladatokat találunk magunknak, amihez velünk született tehetségünk van.
A tábornok, aki egy egész hadsereget vezényel, több jövedelemmel rendelkezik, mint a tizedes? Bizony, lényegesen többel.
Ha ez ennyire nyilvánvaló, akkor miért nem lesz mindenkibõl nagyvállalkozó, híres tanítómester, vagy tábornok?


  Tovább a cikkhez >>>


Kapcsolt vállalkozás

Az APEH 2007. évre vonatkozó ellenõrzési irányelve kiemelt szempontként kezeli a kapcsolt vállalkozások közötti áralkalmazás és költségelszámolás vizsgálatát.
A kapcsolt vállalkozás adójogi fogalmát a magyar vállalkozások között a Társasági adóról és az osztalékadóról szóló törvény /Tao. törvény / 4. § 23. pontja, illetve az Adózás rendjé rõl szóló törvény 178. § 17. pontja, azonos tartalommal határozza meg.
  Tovább a cikkhez >>>


 

A piaci ár dokumentálása

A Tao. törvény 30. § (8) bek felhatalmazása alapján a pénzügyminiszter a 18/2003. /VII. 16./ PM rendeletben /PM rendelet/ szabályozta a szokásos piaci ár meghatározásával összefüggő nyilvántartási kötelezettség teljesítésének részletes szabályait.

2005. adóévtől a nyilvántartási kötelezettség kiterjed a rendelet hatálybalépésének napját megelőzően megkötött hatályos szerződésekre is, ha az adott évben teljesítés történt.  Tovább a cikkhez >>>

Könyvvizsgáló


Szokásos piaci ár

A kapcsolt vállalkozások között alkamazott árak adójogi következményei.

Az ellenérték helyett az átadott termék, illetve a nyújtott szolgáltatás adó nélküli, az adófizetési kötelezettség keletkezésének idõpontjában fennálló forgalmi értéke az adó alapja akkor, ha…
A piaci ár többféle módszerrel is meghatározható.
A transzferárak tudatos tervezése és folyamatos vezetése az adózótól elvárható gondos magatartás.


Elolvasom>>>


A vállalkozások besorolása

A mikro- a kis és a középvállalkozások fogalmát a kis- és középvállalkozásokról, fejlõdésük támogatásáról szóló 2004. évi XXXIV. törvény - /Kkv. tv./ 3 .§ (2)-(3) bek. - határozza meg.
Elolvasom>>>


Mit kell tudni az átalakulásról?
Az átalakulás közös szabályai 

 

Mikor nem lehet átalakulni? A cégbejegyzés. Az átalakulás időpontja. A jogutód helytállási kötelezettsége. Hatósági engedélyek. Felelősségi viszonyok. A jogelőd joga. A legfőbb szerv hatásköre. Az átalakulásról szóló döntések. Szavazati arányok. A vezető tisztségviselők feladatai. Átalakulási terv. A vagyonmérleg. A könyvvizsgáló hatásköre. Meghiusuló átalakulás. Az átalakulás időpontja. Elszámolás a vagyonnal. Közzététel. A közlemény tartalma. Követelések a társasággal szemben.
Elolvasom>>>

Könyvvizsgáló
Könyvvizsgáló Könyvvizsgáló
Könyvvizsgáló