Osztalék kalkulátor


cegiranytu.hu - az üzleti megoldások tárháza

Osztalék kalkulátor

Osztalék számítás szabadon hozzáférhető kalkulátorral, eredménykimutatásból levezetve, a 2009 évben képződött eredmény 2010-ben történő jóváhagyása és kifizetése alapján!

A vállalkozás tulajdonosai az adózott eredményből, illetve a szabadon felhasználható eredmény tartalékból osztalékot vehetnek ki. Az osztalékból származó jövedelem legális vagyon gyarapodási lehetőséget biztosít, miközben a bérjövedelemnél kedvezőbben adózik.

A felvehető osztalék kiszámítása gyakran okoz fejtörést a szakembereknek. Ez abból adódik, hogy a juttatás értékének változása egyben a mérleg szerinti eredmény változását is előidézi, amely a maga során a felhasználható szabad saját tőke értékét is befolyásolja.

Törvényi változás következtében 2009 évtől az osztalék adója egységesen 25 százalék. A törvény kimondja, hogy az osztalék a kifizetés időpontjában érvényes szabályok szerint adózik. A 2009 évről készült beszámolóban jóváhagyott osztalék kifizetését teljes egészében huszonöt százalékos adókulcs terheli.

Az osztalék kalkulátor ára: ingyenes

Hogyan működik?

A cegiranytu.hu számos ingyenes és kedvező árú információs termék elérését teszi számodra elérhetővé. E termékeket a törvényi változások, illetve a felhasználói észrevételek figyelembe vételével folyamatosan frissítjük. Olvasd el az ingyenes mintáinkhoz, illetve a frissítésekhez történő önkéntes hozzájárulásról szóló útmutatásunkat!

Az űrlap kitöltése előtt olvasd el a felhasználási feltételeinket!

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Ezen az űrlapon csak az Osztalék kalkulátor lekérésére van lehetőség! Amennyiben más termékre van szükséged, úgy látogasd meg a cegiranytu.hu főoldalát...

Hozzáférési adataidat nálunk biztonságban tudhatod. Harmadik személynek semmilyen körülmények között nem adjuk át, kivéve, ha erre bennünket jogszabály kötelez!

Név:*
E-mail:*
E-mail mégegyszer:*
Megjegyzés:

Felhasználási feltételek

A fenti űrlapon lekért, megrendelt információs termék az Inter Rezidencia Tanácsadó Kft. szellemi tulajdona. Bármilyen formában történő felhasználása a szellemi tulajdon birtokosának engedélyéhez kötött. A lekérő űrlap kitöltése és az előírt díj megfizetése feljogosítja az űrlapon megjelölt "Jogosult felhasználó"-t, hogy e szellemi tulajdonunkat saját viszonyainak figyelembevételével testre szabja és saját felelősségére használja. Az űrlap kitöltésével és a termék lekérésével előzetesen hozzájárulsz adataid cégünk számítógépein történő tárolásához és a havi egy alkalommal megjelenő Cégiránytű levelünk fogadásához.. Természetesen a levél tartalmazni fogja a leiratkozás lehetőségét és ez bármikor, minden kötelezettség nélkül megtehető.

Önkéntes hozzájárulás az ingyenes mintákhoz és frissítésekhez

A legtöbb esetben a frissítéseknek nincs kötelező díja. Sok ügyfelünk kérésének is eleget teszünk azzal, hogy az ingyenes mintáink és frissítéseink vonatkozásában felületet biztosítunk az önkéntes alapontörténő hozzájárulásra is.

A frissítési díjaknak három kategóriát állítottunk fel:

  • Frissítési alapdíj: 1 000 Ft + Áfa = 1 200 Ft
  • Frissítési díj: 2 000 Ft + Áfa = 2 400 Ft
  • Kiemelt frissítési díj: 3 000 Ft + Áfa = 3 600 Ft

Amennyiben elégedett vagy termékeinkkel és ezt pénzügyeid lehetővé teszik, úgy válaszd ki azt a díjtételt, amelyet önkéntes alapon teljesíteni kívánsz, majd a "Frissítés" oldalunkon található űrlapon küld be számlázási adataidat

Az Osztalék kalkulátorral kapcsolatos tudnivalók:

Az osztalék kalkulátor négy munkalapra tagolódik. Először az eredménykimutatást kell értékekkel feltölteni a főkönyvi kivonat alapján.

Az adózás előtti eredményt követően egy kis kitérőt kell tenni a lehetséges adóalap korrekciók meghatározására. Ezt a célt szolgálja a "korrekciók" elnevezésű munkalap. Ugyancsak itt biztosítottunk keretet az esetleges társasági adó kedvezmények figyelembe vételére, illetve a különadó alapjából kiindulva, a növelő és csökkentő tételekkel korrigált különadó alap számítására is.

Külön munkalapra helyeztük el az egészségügyi hozzájárulás felső határának figyelembe vételére szolgáló segédletet.

A fő munkalap maga az osztalék kalkulátor, amelybe az előbbiekben meghatározott adatok végeredménye automatikusan megjelenik. Az eredménykimutatás adózott eredményt követő szakaszában meghatározandó bruttó osztalék értéke szintén átjön a kalkulátorba.

A saját tőke elemeinek kiegészítését követően már mutatja is a kalkulátor, hogy a tervezett osztalékra nyújt-e fedezetet a szabadon felhasználható saját tőke.

A tulajdonosok egyenként történő felsorolására, a tulajdoni arányok alapján történő számítások elvégzésére külön számoló tábla szolgál, beképletezve a megfelelő adó és járulék kulcsokkal, illetve a figyelembe veendő korlátokkal.

Az Osztalék kalkulátor nélkülözhetetlen "szerszám" minden cégtulajdonos, illetve gazdasági szakember számára. Használata könnyen egyszerűen elsajátítható, eligazít a vonatkozó jogszabályok bonyolult útvesztőiben és létszámtól függetlenül, kisebb és nagyobb szervezetek egyaránt alkalmazhatják.

Kapcsolódó termékeink:

Beszámoló mintatár

Beszámoló mintatár a mérlegkészítés időpntjában nagy segítségedre lehet! Olvass el egy-két véleményt:

Megláttam oldalatokon a mintatárat. Megtetszett, amit írtatok róla, ezért kitöltöttem a megrendelő lapot és megnyomtam a "Kérem a beszámoló mintatárat" gombot. Nemsokára érkezett egy visszaigazoló üzenet, amelyben arról is olvashattam, hogy sürgős esetekben vegyük fel veletek a kapcsolatot. Az interneten keresztül elindítottam az átutalást, majd bemásoltam a levelezőmbe az utalás bizonylatát és elküldtem, azzal az SOS megjegyzéssel, hogy ha lehetséges, akkor én szeretném ezt azonnal megkapni. Néhány percen belül már a számítógépemen volt a mintatár. Azonnal nekifogtam feltölteni a főkönyvből az adatokat. Estefelé járt már. Egy fél órám ráment a beszámoló mintatárral való ismerkedésre. Aztán felgyorsultak az események. A leltárívek gyors egymásutánban elkészültek. Megtapasztalhattam, hogy a leltárral párhuzamosan a mérleg is elkészül. Bár fáradt voltam, mégis úgy döntöttem, hogy az értékcsökkenési táblát és az eredmény kimutatást még kitöltöm. A számomra "nem szeretem munka", a kiegészítő melléklet összeállítása marad holnapra.

Másnap, amikor a folytatáshoz leültem a számítógép elé és megnyitottam a kiegészítő melléklet munkalapot, nem hittem a szememnek! A kiegészítő melléklet gyakorlatilag készen állt!

Köszönöm nektek!

Üdv. Anikó

Délben kaptuk meg e-mailben a beszámoló mintatáratokat. A munkaidő végére elkészült a beszámolónk. Valóban nagy segítséget jelentett. Arra is rá kellett jöjjünk, hogy az előző éveink beszámolói hagynak maguk után némi kívánnivalót...

Legyen további szép napod!

Marcsi

Vissza az oldal elejére >>>

cegiranytu.hu - az üzleti megoldások tárháza